VU voor Professionals

Bouwen aan een sterke LLO organisatie

Bouwen aan een sterke LLO organisatie

Op 1 oktober is een regieteam voor Leven Lang Ontwikkelen opgericht. Evelien Zwart, directeur van de VU Law Academy, is een van de leden. “Het regieteam geeft een formele basis voor het in gezamenlijkheid ontwikkelen, organiseren, communiceren en aanbieden van cursussen en opleidingen voor professionals. En dat is geweldig. Faculteiten bieden nu allemaal hun eigen programma's voor professionals aan, maar er was geen centrale organisatie en weinig overzicht in het totale aanbod. Daar kunnen we nu verandering in brengen.” Het regieteam zorgt voor synergie over de faculteiten heen, zowel in de operationele als de strategische sfeer. “We organiseren binnenkort een startconferentie om te bepalen wat we eerst, en wat we later gaan doen. Taken zijn bijvoorbeeld communicatie en kwaliteitszorg. Maar er ook zijn veel praktische zaken die we willen verstevigen. Zo moeten de centrale systemen goed op orde zijn en onderzoeken we of we betere fysieke ruimte kunnen krijgen voor LLO activiteiten.”

Ontwikkelaanbod voor professionals aan de VU

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Infographic met verdeling opleidingsaanbod VU en het aantal studenten aan de VU in 2019

“Een mooi voorbeeld van wat we al in gezamenlijkheid aan het ontwikkelen zijn is het platform VU voor professionals. Voorheen had iedere aanbieder zijn eigen webpagina. Die pagina’s blijven, maar we leggen er nu een paraplu overheen. Het totale aanbod zal binnenkort op een centrale landingspagina te vinden zijn. De website is nog in ontwikkeling, maar dit prototype geeft een eerste indruk." “Door vanuit gezamenlijkheid te werken aan LLO, kunnen we niet alleen ons aanbod versterken, maar genereren we ook meer bekendheid binnen de universiteit. En dat zal een positief effect hebben op de bereidheid om mee te werken. Zo dragen we bij aan de ambitie van de VU als ondernemende universiteit.”

Hoe vindt een professional straks zijn of haar weg naar de juiste opleiding of cursus?

Professionals kunnen bij de Vrije Universiteit terecht voor opleidingen en cursussen die nauw aansluiten bij hun vakgebied, maar ook bij hun persoonlijke interesses.

Nieuwe kansen voor Leven Lang Ontwikkelen

Brendy Boogaard, trekker van de ambitie Leven Lang Ontwikkelen, is ambitieus en wil er alles aan doen om te zorgen dat de VU dé plek voor ontwikkeling voor professionals is en blijft. Nu en in de toekomst.